Passie, snelheid en energie dat stralen de aquarellen van Gerard Hendriks uit, kleurig en schijnbaar moeiteloos met een vlotte losse toets op papier gezet.
Thematisch heeft Gerard een voorliefde voor dieren, zijn werken van vogels genieten internationale faam zijn stillevens zijn alles behalve stil en knetteren van het papier af, kijk naar zijn boten in ruig weer, dan hoor je het piepen en kraken. Dat is zijn kenmerk het leeft.
 
 
Gerard Hendriks is autodidact, exposeert wereldwijd, geeft workshops in binnen en buitenland, ontwikkelde een educatieve DVD ''Dieren in Aquarel" en regelmatig verschijnen er artikelen van zijn hand in boeken en tijdschriften.
Zijn werk bevind zich in particuliere en museale collecties waaronder het Aquarel Museum in Fabriano Italië.
 
 
 
 
Workshop Instructor
Advisory board member Aquarel-Art
co-founder of the International Watercolor Society, IWS Holland 
Teacher at the Watercolor Academy
Watercolor Art Index WAI-IM International Master
Winner of the DYSW World of Watercolor 2022
Finalist Golden Turtle 2015 Rusland
International jury member
You can order Originals & Giclees of my work at ARTFAN 
Galleries with my work;
Gallery ''Uit de Kunst'' Bingelrade, (L) Netherland
 
 

 facebook pagina

Whatsapp with me;

 

Waarom Aquarel?

Met andere technieken  kun je als kunstenaar honderden fouten maken en telkens overschilderen tot het goed is, maar als aquarellist moet je vanaf het begin daadwerkelijk weten wat je doet. Transparante aquarel is een geweldig medium voor kunstenaars om hun creatieve visie op de wereld uit te drukken. Ik heb geschilderd met olieverf, acryl, pastel, etsen gemaakt maar van al deze artistieke media is transparante Aquarel het meest emotionele meest veelzijdige, meest directe en het meest verrassend.  Het is veruit het moeilijkste maar ook het meest  bevredigende creatief medium waarmee ik ooit heb gewerkt.